رفتن به مطلب
Negarita

غذاهاي شكم‌پر مجلسي

پست های پیشنهاد شده

[align=CENTER]

از ماهي شكم‌پر شروع مي‌كنيم. ماهي شكم‌پر را با روش‌هاي مختلفي مي‌توانيد تهيه كنيد. اول يك يا چند عدد ماهي درسته بخريد.

 

مي‌گوييم ماهي درسته چون در فروشگاه‌ها ماهي فيله شده هم وجود دارد ولي براي اين غذا بايد ماهي حتما سالم و درسته باشد. البته فرقي هم نمي‌كند كه ماهي سفيد باشد يا ماهي كپور يا قزل‌آلا.

 

هر كدام را كه خريديد بعد شستن، شكمش را باز كرده و درون آن را خوب تميز كنيد سپس روي پوست و همچنين داخل شكم ماهي را نمك بزنيد و بگذاريد چند ساعت درون يخچال بماند تا نمك به خورد ماهي برود.

 

در اين فاصله يكي دو عدد پياز را درون روغن سرخ كنيد. مقداري گشنيز و جعفري را هم خرد كرده و روي پيازها بريزيد.

 

اگر ذائقه افراد خانواده اجازه مي‌دهد خوب است چند حبه سير هم درون مواد رنده كنيد. حالا مقداري زرشك و كشمش را كه از قبل خوب شسته‌ايد همراه با كمي گردوي خرد شده و چند عدد آلو قيسي تكه شده به مواد اضافه كرده و نمك و فلفل بزنيد و آن را از روي حرارت برداريد سپس مقداري تمبرهندي را با آب ولرم خيس بدهيد، بعد از يك ساعت عصاره آن را گرفته و داخل مواد قبلي بريزيد و خوب به هم بزنيد.

 

آنچه به دست مي‌آيد همان چيزي است كه بايد داخل شكم ماهي بگذاريد، پس از اين كار با يك نخ و سوزن تميز شكم ماهي را بدوزيد.

 

حالا روي پوست ماهي را چند برش عميق بدهيد و بنا بر ذائقه بچه‌ها و بزرگ‌ترها، ليمو يا نارنج تازه را خوب بشوييد حلقه‌حلقه كرده و روي ماهي را با آنها بپوشانيد.

 

ماهي را داخل فويل بپيچيد و آن را درون فر كه از قبل با حرارت 200 درجه سانتي‌گراد گرم كرده‌ايد، 45 دقيقه بگذاريد تا بپزد.

 

اگر مي‌خواهيد روي ماهي برشته شود، در پايان اين مدت فويل را برداريد و بگذاريد تا كمي در فر بماند تا ماهي برشته شود.

 

يك روش ديگر

 

ماهي شكم‌پر را مي‌توانيد به روش ديگري نيز طبخ كنيد. در اين شيوه مقداري مغز گردو سائيده شده و كشمش و آب انار ترش و رب انار و مقداري گشنيز خرد شده را با نمك و فلفل و گلپر مخلوط مي‌كنيم و درون شكم ماهي قرار مي‌دهيم و مثل روش اول با نخ و سوزن آن را مي‌دوزيم. سپس اين ماهي را به مدت نيم ساعت درون فر با حرارت متوسط قرار مي‌دهيم.

 

اگر فر نداريد اصلا نگران نشويد، اين ماهي را مي‌توانيد در ماهيتابه نيز سرخ كنيد.

 

مرغ شكم‌پر

 

همان‌طور كه در ابتداي مطلب گفتيم، مرغ شكم‌پر نيز غذايي خوشمزه و مجلسي است. براي تهيه اين غذا بسته به تعداد مهمان‌ها يك يا چند عدد مرغ كامل و با پوست بخريد، خوب آن را بشوئيد و داخل شكمش را تميز كنيد. گوشت مرغ را از روي سينه با چاقو بشكافيد ولي مراقب باشيد كه مرغ صدمه ديگري نبيند.

 

براي مواد داخل شكم مرغ، دو عدد پياز را خلالي كرده و در روغن سرخ نمائيد. بعد سبزي مخصوص اين غذا را كه شامل جعفري، گشنيز و كمي ترخون است، خرد كرده و داخل پيازها بريزيد.

 

چند عدد گردو را نيز خرد كرده با كمي زرشك شسته شده، آلو، نمك، فلفل و زردچوبه داخل بقيه مواد بريزيد و بعد از كمي تفت دادن آن را از روي شعله برداريد سپس مقداري زعفران را با كمي آبجوش مخلوط كرده، داخل مواد ديگر بريزيد و خوب آنها را با هم مخلوط كنيد.

 

اين مواد را داخل شكم مرغ بريزيد تا پر شود. حالا شكم مرغ را هم مانند ماهي با نخ و سوزن بدوزيد و بگذاريد داخل فر با حرارت 350 درجه سانتي‌گراد، به مدت يک ساعت بماند تا بپزد.

 

اين مرغ را هم مانند ماهي شكم‌پر مي‌توانيد در ماهيتابه سرخ كنيد.

 

يك مرغ شكم‌پر ديگر

 

روش ديگر طبخ مرغ شكم پر نيز به اين ترتيب است، اول مرغ را كه خوب شسته‌ايم سرخ كرده و كنار مي‌گذاريم. سه عدد پياز را در روغن سرخ مي‌كنيم تا طلايي شود.

 

بعد سبزي مخصوص را كه شامل پيازچه، جعفري، گشنيز، نعنا و شويد خرد شده است، ، داخل پيازها ريخته و تفت مي‌دهيم.

 

حدود 10 عدد گردو را خرد مي‌كنيم و همراه با مقداري رب انار ترش و تعدادي آلو در مواد ريخته و با نمك، فلفل و زردچوبه تفت مي‌دهيم.

 

با ماده به دست آمده داخل شكم مرغ را پر كرده و آن را مي‌دوزيم و مي‌گذاريم با مقداري آب و بقيه مواد آرام آرام بجوشد و بپزد. البته با اردك يا غاز نيز مي‌توانيد اين غذاي خوش‌خوراك را تهيه كنيد. (جام جم - ضميمه چارديواري)

[/align]

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

×