رفتن به مطلب
Negarita

گلیسیرین ( Glycerin)

پست های پیشنهاد شده

[align=CENTER]مترجم: محمود کريمي شروداني

 

منبع اختصاصي فارسي: راسخون

 

گلیسیرین یک الکل شربتی است که بدون رنگ و بدون بو می باشد و دارای مزه ی شیرینی می باشد. این ماده توسط شیمی دان ها معمولاً گلیسرول نامیده می شود. گلیسیرین در دیگر الکل ها و آب حل می شود. اما در حلال های رایجی هم چون اتر ، بنزین واتیل استات غیر قابل حل می باشد.

بیشتر گلیسیرین به عنوان یک محصول فرعی از صنایع صابون تولید می شود. چربی های طبیعی که به عنوان مواد خام برای تولید صابون استفاده می شوند در طی یک فرآیند شیمیایی به نام هیدرولیز با آب واکنش می دهد و به اسیدهای چرب گلیسیرین تبدیل می شود . پس از آن گلیسیرین بوسیله ی تقطیر توسط بخار آب خالص سازی می شود. هم چنین مقادیر عظیم گلیسیرین بوسیله ی واکنش کلرو پروپیلن که در ادامه ی هیدرولیز رخ می دهند بدست می آید.

از آنجا که گلیسیرین رطوبت هوا را جذب می کند، از آن در داروها ، غذاها، دخانیات، مواد آرایشی بهداشتی، درز بندها ، کاغذها و چسب ها برای جلوگیری از خشک شدن آن ها استفاده می شود.

گلیسیرین موجب افزایش انعطاف پذیری مواد پلاستیکی معینی می شود. گلیسیرین یک جز ترکیبی مهم از رزین های قلیایی که در نقاشی و جلا زنی استفاده می شوند، می باشد. از گلیسیرین در تولید نیتروگلیسیرین که جزء اصلی سازنده دینامیت می باشد، استفاده می شود. فرمول آن به صورت

 

 

 

00259141.JPG

 

 

می باشد. وزن مخصوص آن 26/ 1 می باشد و نقطه ی جوش آن 554 درجه ی فارنهایت یا 290 درجه سانتی گراد می باشد .[/align]

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

×